Halong Bay - Vietnam
Halong Bay - Vietnam
Rebak Marina - Langkawi
Rebak Marina - Langkawi
Bora Bora
Bora Bora

 

 zie "contact" 

 

aantal bezoekers

000567737

  

Giggles' website           

alle dagen van de week

 

20984448nieuws vauit de hangmat - kopie.jpg

Griekenland: Leros

Lakkie is een heel gewoon, klein dorp, allesbehalve toeristisch ... de plantenbakken tegenover ons krijgen een nieuwe lik verf, hier en daar merk je wat aktiviteit omdat de zomer op komst is, verder is het er heerlijk rustig ... niet dat er zomers stromen toeristen op Leros afkomen, nee, ze moeten het grotendeels van de zeilboten hebben, rond Leros is een mooi zeilgebied en op het eiland zelf kun je je boot goed bevoorraden ...

Bij de supermarkt vul ik onze levensmiddelen voorraad aan, maar ik ga helemaal uit m'n dak van de lichtbelegen Gouda kaas, oudere kaas hebben ze niet, daar maal ik natuurlijk niet om ... voor 6.40 de kilo wil ik wel ruim een kilo meenemen, eindelijk weer eens 'kaas uit het vuistje', heel toevallig had ik het er vorige week met Ben over, hoe een trek ik daar opeens in kan hebben, gewoon een hompje kaas ...

Echter, de supermarkt heeft geen groente, fruit of vlees, dus vraag ik aan de aardige vrouw van restaurant Ostria waar zij haar groente en vlees haalt ... het meest voor de hand liggende, lachende antwoord is natuurlijk "bij de groente & fruit markt en bij de slager"...

Op de terugweg van uit-eten horen we toeters & trommels, we gaan het gebouw binnen en mogen verder komen, de plaatselijke fanfare is aan het oefenen, nou ja, een fanfaretje ... leuk om te zien, leuk om te horen is iets anders, ze moeten nog hl veel oefenen, maar plezier hebben ze wel ...

 
 
met veel oefenen wordt vast nog wel eens wat, voorlopig hebben ze veel plezier ...Wij zijn bij Lakkie gaan liggen om te schuilen voor heel veel wind op zee ... het waait stevig, om niet te zeggen hl hard en in dt weer krijgen we een buurman, een huurboot met 8 man aan boord ... we zitten binnen en horen een heleboel stemmen buiten en gaan kijken ... met dat we buiten zijn, horen we flink gekraak, het anker van de buren schuurt en schraapt over onze potdeksel, GVD, het geluid alleen al, er is wat paniek op de andere boot ... we vragen om fenders die aan de andere kant van de buurboot hangen, slimmerds! ... er wordt hard gesjord aan de touwen om de neus in bedwang te krijgen en na een kwartier liggen de buren er netjes bij ... met inmiddels 9 fenders aan onze kant ... de schade wordt schoorvoetend geregeld, maar de man van Athenian Yachts heeft geen poot om op te staan ...

Samen verversen Ben en ik de motorolie, 8 liter moet er in een onhandige houding uitgepompt worden, dan gaat de nieuwe er in, in speciale opvangbakken vlak bij het haventje leeg ik de flessen met vieze olie ...

Vanaf de boot kunnen we ook hier, net als op Kos, de overblijfselen van de vluchtelingen problemen zien, er staat een groot tentenkamp op een paar honderd meter van de kleine haven ... leeg gelukkig ... wel is er op Leros vlak achter de groentenmarkt een speciale opvang gekomen voor (kleine) kinderen van wie ze niet weten waar de ouders zijn, of erger, f ze er nog wel zijn ...

Van de Griekse geschreven taal begrijpen we natuurlijk niets, het is net zo onhandig als de Thaise krulletjes, al vind ik de Griekse letters veel mooier ... dat de R als een P wordt geschreven is gewoon grappig ... op de ene kant van een vrachtschip staat de naam Katepina, op de andere boeg Katerina ... en wat vind je van het woord tavepna? daar stikt het hier van ...

Inmiddels zeggen we naast het jassas (hoi) ook kalimera, goede dag, gemakkelijk te onthouden door Kalimero ... verder worden heel veel (eilanden) namen op soms 3 of meer manieren geschreven, ik weet niet meer welke schrijfwijze ik moet gebruiken, je moet me dat maar niet kwalijk nemen ... schrijft de Griek Mikonos, internationaal is dat weer Mykonos, maar het wordt overal door elkaar gebruikt ...

Voor m'n verjaardag heb ik van Ben een tegoedbon gekregen voor een rondreis door Griekenland, zelf heeft hij Griekenland al een keer gezien, hij blijft op de boot, die ligt dan waarschijnlijk in een marina ten zuiden van Athene ...

Ben denkt aan de 9 daagse reis van Djoser, dezelfde organisatie als onze 3-weekse Vietnam reis van vorige zomer ... Djoser's datum komt ons niet echt goed uit, we zoeken en googlen verder, bij Intratuin, sorry, de Jong Intra, vinden we een 12 daagse reis, een mooi uitgebreide reis ... de npersoonskamer is automatisch en hoef je hier niet apart bij te boeken en vergeleken met Djoser biedt de Jong meer aan voor minder ... ze doen ons een erg mooi aanbod omdat ik niet vanaf Amsterdam naar Thessaloniki hoef te vliegen, de boeking is snel gemaakt ...

 
 
de mooie route van de 12-daagse reis "Klassiek Griekenland"...26 Mei pak ik w.s. de trein van Athene naar Thessaloniki (5.5 uur), dat lijkt me wel zo leuk om rond te kunnen kijken, vliegen doe ik al genoeg, het hotel ligt op 200 meter afstand van het eindpunt van de trein ... de tongbrekende Odontotos tandradtrein op Peloponnisos moet iets heel bijzonders zijn, dat wordt als n van de hoogtepunten genoemd, maar volgens mij zijn die er veel meer op deze reis, ik kijk al hl erg uit naar m'n "schoolreisje"... dat wordt veel cultuursnuiven dus ... ik, de cultuurbarbaar ...

Comments

 
 
 
 

 

Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Sunset in Darwin
Sunset in Darwin
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos