Halong Bay - Vietnam
Halong Bay - Vietnam
Rebak Marina - Langkawi
Rebak Marina - Langkawi
Bora Bora
Bora Bora

 

 zie "contact" 

 

aantal bezoekers

000544639

  

Giggles' website           

alle dagen van de week

 

20984448nieuws vauit de hangmat - kopie.jpg

Griekenland: van Mikonos via Rinia naar Siros

De wind heeft de gribfiles ook gelezen en besluit te doen, wat er van hem verwacht wordt, hij draait precies op tijd naar het zuiden, wij zijn dan al weer verkast naar de noordbaai ... niet dat het heel hard gaat waaien, maar voor ons comfort liggen we liever ergens anders ...

Tijdens het anker opgaan, vis ik met onze ketting een ouderwets anker mee naar boven, dat ligt daar zomaar met een stuk ketting op de bodem ... Ben komt snel met een lang touw, die gooien we om een haak van het opgeviste anker, onze ketting wordt gevierd en zo ligt de lifter weer op de bodem ...

 
 


Ben heeft wat klusjes te doen aan land, ons internet van Vodafone is o.a. op, wow, 5 gig in 2 weken, da's veel ... alle automatische updates staan nu uit, laptops en iPads gaan op vliegtuigstand als we slapen, want op de n of andere manier moeten we zuiniger kunnen zijn ... grote updates halen we zoals echte cruisers doen, op de kant wel binnen bij een tentje waar gratis wifi is ...

Ik heb een momentje voor mezelf aan de kant in Ornos, eerst cappuccino (2 en een gratis flesje water) en dan heerlijk naar de kapper, ik heb m'n haar al 2 weken niet gewassen, dus ik wil wel ... wassen, knippen & fhnen voor 20 valt wel mee, 1 van de kapsters spreekt een beetje Engels, zij mag me knippen ... ze legt haar hele ziel en zaligheid in haar werk, ik kan er weer even tegen en het zit prima naar m'n zin ...

Na twee dagen luisteren we opnieuw naar de gribfiles, die weten waar ze het over hebben en voor de 3e keer verhuizen we, weer terug naar de zuidbaai, Giggles weet de weg uit haar hoofd ... het leuke is, dat niet alleen wij verhuizen, dat doen we met 3 andere boten ... zo liggen we gezamenlijk hier, dan weer daar ...

 
 
ik zou hier zo kunnen wonen ...

Mikonos is echt genieten ... we kijken tegen een gezellig woonwijkje boven het vissershaventje aan, alles is keurig onderhouden, zo mooi wit met de blauwe accenten, de mensen moeten wel trots zijn op hun eiland en hun huis, het is voor mij een top-10 plekje ... het mag hier snel gaan zomeren, want de gure wind maakt ons niet vrolijker, uit de wind in de zon is het echter genieten ...

 
 
Nog een laatste keer naar de buurt-super & een warme lunch en we zijn weer klaar voor vertrek, het wordt een beetje tijd na 13 dagen Mikonos ...

In een vloek en een zucht (de motor dan) zijn we waar we wezen willen, we ankeren in Southbay op het onbewoonde eiland Rinia ... het is weer een geweldig plekje, de rust, er is niets, behalve 12 schapen, die lopen echt als kuddedieren achter elkaar aan ... we zijn de eersten in de baai, maar niet voor lang, al snel komen de kakelende dagjesmensen in hun huurboot, 's avonds keer de rust weer ...

Vanmorgen zijn we weer verder gegaan, het dek is drijfnat van de dauw, geen wind dus?? ... in eerste instantie niet, maar onderweg gaat toch de bezaan omhoog en later de genua uit, heerlijk weer, de stilte, we zeilen, het werd tijd ... helaas niet voor lang, na 10 minuten (nou ja, maak er 13 van) houdt de wind het voor gezien, 'het ijzeren zeil' gaat weer aan ...

Niets is, wat het lijkt ... iedere keer maken we het mee, de ene keer meer dan de andere, maar vandaag is het weer zo ... op de electronische kaart zie je waar je wezen moet, maar als je de kust aftuurt, word je er niet veel wijzer van ... tch die inham in? en ja hoor, nog een klein bochtje naar rechts en dan zit je in de baai waar je zijn wilt ... blauw, kraakhelder water, een klein dorp, een doodenkele toerist, rustig, stil, de nog gesloten tavernes, we liggen in de heerlijk zonnige, windstille baai van Varis op het eiland Siros (Ben heeft de positie direct na aankomst weer op de site gezet) ...

 
 
de baai van Varis op het eiland Siros ...

Na het avondeten (goochelen met 4 pannen op 2 gaspitten) spitten we een paar ticket-sites door, de zomerprijzen komen er aan ... we pakken de goedkoopste en boeken meteen onze zomervakantie naar NL van 25 juni tot 19 juli ... de vertrektijd die 19e is wat minder, we vliegen om 05.40 (bleeggghhh) vanaf Schiphol terug naar Preveza in Griekenland ...

Maar, eerst gaan we de komende dagen op ons super gemakje richting Olympic Marina op de ZO-punt van het vasteland ten zuiden van Athene, daar worden we rond de 22e mei verwacht ... voor morgen hebben we in ieder geval weer een bijzonder plekje uitgezocht, zo'n 35 mijl verderop naar het westen, de wekker staat op 06.00 uur ...

Comments

 
 
 
 

 

Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Sunset in Darwin
Sunset in Darwin
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos