Halong Bay - Vietnam
Halong Bay - Vietnam
Rebak Marina - Langkawi
Rebak Marina - Langkawi
Bora Bora
Bora Bora

 

 zie "contact" 

 

aantal bezoekers

000544633

  

Giggles' website           

alle dagen van de week

 

20984448nieuws vauit de hangmat - kopie.jpg

Griekenland: Kíthnos

Om 07.00 uur vertrekken lukt niet, het wordt half 8, we hebben een kleine 35 nm voor de boeg en hopen op een lekkere zeilwind ...

Als eerste gaat de bezaan omhoog, een heerlijk zeil ... je kunt hem bijna altijd gebruiken en hij is in no time gehesen ...

Het wordt een aandewindse tocht, dus gaat het grootzeil ook omhoog ... ik krijg hem tot halverwege met de hand opgetrokken, dan gaat de val om de lier, het is me een zwaar lap zeil wat omhoog moet ... de genua er nog bij en we zeilen ... zeewater spettert aan dek, soms een grote golf, het waait een heerlijke 14 knopen en de zon is onze grote vriend ...

De zee bouwt op, de golven worden wat steiler en de wind gaat soms naar de 18 kn, we liggen goed scheef, voor ons comfort mag er een reef in het grootzeil ...

Voor het eerst in tijden gaat m'n reddingsvest weer aan en aangelijnd kruip ik aan de hoge kant van de boot naar de mast, dat gaat ondanks m'n zeebenen gemakkelijker dan wiebelend lopen ... het grootzeil is snel gereefd, naar de zee moet ik maar niet kijken, blij wanneer ik weer in de kuip ben ...

Wat vergeet je snel ... de keren dat ik midden in de nacht het dek op moest, of dat Ben ging en ik achter het roer stond, altijd weer blij als e.e.a. achter de rug was en iedereen weer veilig in de kuip zat ... niet dat het nu erg was, verre van, het was een heerlijke zeildag, ik moest er alleen even aan denken ...

We willen naar Kithnos, maar of we de noordpunt halen met deze wind is de vraag, eigenlijk komen we nt iets te zuid uit ... dan ga je toch laveren, zou je denken ... ja, dat kan, maar daar hebben we gewoon geen zin in, de heisa van een paar keer overstag gaan, ik heb al eens eerder gezegd, we zijn 'relaxte cruisers' geworden ... we blijven zo scherp mogelijk zeilen, alleen voor de laatste paar mijl tot het puntje zetten we even de motor bij en rollen we de genua in ... eenmaal rond de noordpunt kan de genua weer uit, het grootzeil heb ik al laten zakken (we varen nu voor de wind) ...

De kust verandert van een krokodil met grote neusgaten in een mager, slapend hondje, we zien weer van alles in de rots partijen ...

 
 


Sneller dan we denken, komen we bij de 'afslag naar links', we hebben het niet eens in de gaten ... snel motor aan, bezaan naar beneden, genua inrollen, m'n spierballen groeien weer, dan varen we zo de baai van Kolnos in, ook wel Sandbar Bay genaamd ... een rotsig eiland is met een smal zandstrandje verbonden met het grote eiland ... toen ik een tijd geleden een foto zag in de Griekse Cruising Guide zei ik al tegen Ben, dat we daar wel heen moesten, zo'n bijzonder plekje ...

Anderen komen en gaan, soms alleen voor de lunch aan boord, maar het komt ook voor dat we als enige hier liggen, wij hebben al afgesproken hier een paar dagen te blijven ...

 
 
's Avonds vang ik de zon en neem hem mee naar bed, 't is nog steeds te fris hier ...Het wordt tijd het kleine motortje uit te proberen, net als de grote hangt die al maanden ongebruikt aan de reling, maar met het goede startsleuteltje start hij in n keer, we gaan naar de kant ...

Ik wil de heuvel op, benieuwd als ik ben naar het uitzicht, Ben neemt een boek, blikje cola en koekjes mee en zakt op het strand tegen een boom neer ...

 
 
 
 


Lekker hoor, zo'n uitje, je benen strekken en ook al is het een raar bewolkte dag, toch kan onze fleece even uit ... het kapelletje op de top is gesloten, ik trek aan de bel, Ben kan het horen en zwaait ... het uitzicht bovenop de heuvel is mooi, maar zou mooier kunnen zijn als het niet zo heig was ...

 
 
 
 
Ben zit aan de andere kant van het strandje ...'t Motortje van de dinghy hangt weer aan de reling (handig hoor, zo'n licht motortje), dinghy omhoog en vastgesjord, we zijn klaar om morgen te vertrekken naar Ka ... we zijn benieuwd of er eindelijk eens wat tavernes open zijn, tot nu toe is iedereen nog druk in de weer om z'n tentje open te krijgen ... ook hier bij Kolno horen we timmergeluiden en een generator, het restaurantje staat op een perfecte plaats, maar is nog gesloten, onze etens voorraad aan boord is aardig geslonken ...

Comments

 
 
 
 

 

Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Sunset in Darwin
Sunset in Darwin
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos