Halong Bay - Vietnam
Halong Bay - Vietnam
Rebak Marina - Langkawi
Rebak Marina - Langkawi
Bora Bora
Bora Bora

 

 zie "contact" 

 

aantal bezoekers

000544648

  

Giggles' website           

alle dagen van de week

 

20984448nieuws vauit de hangmat - kopie.jpg

Griekenland: Kéa

We stellen ons vertrek van Kithnos een dag uit ... a) vertrekt een zeiler niet op vrijdag en b) en al helemaal niet als het vrijdag de 13e is ... ach ja ... en haast hebben we niet ...

Op FB zit ik bij 'Women Who Sail the Med' en schrijf er dat we bij Kolno, Kithnos liggen ... Zweedse Kerstin (en Paul op sv Kerpa, hoe origineel) reageert op FB, door te zeggen dat zij de ketch aan de andere kant zijn, het wordt een gezellig uurtje onder de boom op het tussenstrand, altijd leuk mensen via het internet te ontmoeten ...

 
 


Vanaf een binnenkomende boot wordt ons in het NL gevraagd hoe het gaat, ze ankeren in de buurt ... even later komt de dinghy aangeroeid, Ian heeft een probleempje met een bloedend been van een vriendin bij hem aan boord ... ik geef hem wat advies, een rol pleister en een rol verband en roeit hij terug ... terwijl wij aan de flensjes zitten komt hij alles terugbrengen, er lag nog iets aan verbandmiddelen bij hun aan boord (huurboot) ... na m'n afwas komt hij voor de derde keer langs, nu met een grote zak restanten zoals aardappelen, spaghetti, rijst, dichte pakken juice, wraps, blikken tomaat, en een zak citroenen ... de huurboot gaat de volgende dag terug, etenswaar weggooien vindt hij zonde en ik was zo aardig geweest ...

Het is maar 17 mijl naar Kea, weinig wind en wt er staat, komt pal van achteren ... zo'n minuut of 10 voor we bij Ormos Livadhi, de noordwest baai op Kea zijn, begnt het toch te waaien! zomaar opeens, 25+ knopen of het niets is ...

En grote baai met twee dorpjes ... bij het noordelijke dorp Vourkari liggen teveel mooring boeitjes in de weg, wij gaan naar Korissia en leggen daar ons anker neer ...

In de namiddag zo rond 18 uur is het "geranium tijd" in de kuip, de verrekijker komt er zelfs bij ... op enig moment komen er wel 8+ zeilboten langzaam achter elkaar de baai binnen en iedereen wil met z'n kont tegen de kade liggen en dat met de straffe wind, die voor hun van opzij komt ... het is gewoon nig om alles te zien, wij blijven aan boord met dit weer, het geranium-feestje herhaalt zich hierna iedere dag ... overdag is de kade bijna leeg, rond 19 uur is het weer vol ... met zeilboten dan ... ferries liggen er hooguit met z'n tweetjes tegelijk ...

 
 
het is een komen en gaan van ferry boten ...

"Er komt een grote ferry aan" roep ik even later naar Ben, hij steekt z'n hoofd naar buiten in de kuip, maar komt al snel de trap op, de ferry komt n.l. wel hl erg dichtbij ... ze vaart rustig de baai in, komt langzaam onze kant uit en gaat dan in z'n achteruit, ondertussen het anker uitgooiend ... het is een niet al te grote manouvreer ruimte, maar het gaat allemaal goed ... nu lijkt alles vanaf onze boot wel heel anders dan het in werkelijkheid is ... de volgende morgen gaan we anker op en verhuizen een eindje naar voren, er is ruimte genoeg, onze buren zijn al weg ... als we klaar zijn en weer naar de kade kijken, lijkt het alsof we niet verhuisd zijn ... opnieuw anker omhoog en een stukje verder naar beneden en weer precies hetzelfde gevoel ... referentiepunten op land vertellen ons echter, dat we toch wel een heel stuk naar voren zijn gegaan ...

Dinghy naar beneden, motortje er op, wij naar de kant ... een mens produceert wat vuil, jeetje, de 6 vuilniszakken kunnen eindelijk van boord, ik vind een grote container in een straatje ...

 
 
6 zakken vuil ...

We vinden een leuk eet terrasje aan de kade en genieten van een overheerlijke, late lunch ... Griekenland - vleesland klopt aardig, we krijgen ieder 4 grote stokken met kebab (Ben) en kip (ik) ... wat frietjes, pita broodjes, tzatziki, tomaat, ui, het is bijna te veel ...

Wonderlijk hoe snel je je aanpast aan je omgeving ... in Thailand mopperden we wel eens als een maaltijd 3 euro was i.p.v. de gebruikelijke 1.5 of twee ... nu vinden we 20,- voor 2 cola en 2 x lunch al 'goedkoop' ...

Ben gaat bij een volgend terrasje updates binnenhalen op z'n iPad, ik loop rond, ga op de heuvel bij de ingang van de baai bij de gesloten kerk en het oude kerkhof kijken, alles is dichtbij, de haven van Korissia is niet zo groot ... vanaf het heuveltje zie ik, dat Giggles er keurig bijligt, mooi uit de buurt voor aankomende ferries ...

 
 
 
 
elk uur slaat de kerktoren-klok, het is weer eens iets anders dan de moskeen met hun gejubel ...

Korissia is een belangrijk plaatsje voor het eiland Kea (of Tzia), toeristen komen hier alleen met de ferry, die varen dus af & aan, of met een zeilboot, het eiland ligt dichtbij het vasteland en is erg in trek bij de Grieken die een weekendje weg willen, er zijn de mooie stranden en er is veel historie ...

Met m'n website gaat het goed, op vrijdag de 13e waren er 200.000 hits sinds het begin van de site 4 jaar geleden, de bijdrage van vandaag aan m'n dagboek kan de lucht weer in ...

Woensdag gaan we naar het vasteland van Griekenland, we hebben al een plekje gereserveerd bij de Olympic Marina bij Lavrion ...

Comments

 
 
 
 

 

Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Sunset in Darwin
Sunset in Darwin
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos