Halong Bay - Vietnam
Halong Bay - Vietnam
Rebak Marina - Langkawi
Rebak Marina - Langkawi
Bora Bora
Bora Bora

 

 zie "contact" 

 

aantal bezoekers

000544643

  

Giggles' website           

alle dagen van de week

 

20984448nieuws vauit de hangmat - kopie.jpg

Griekenland: het kanaal van Korinthe

Ben en voorl Henk hebben heel hard gewerkt aan Giggles, ze ligt al weer in het water als ik van vakantie terug kom ...

 
 
Henk zet na de antifauling nog een laatste stuk in de was ...Ik doe de was, pak de auto om boodschappen te gaan doen, terwijl Ben met z'n nieuwe GPS verder gaat ... hij en Henk hebben de kabel al getrokken, maar die is net te kort en een las in een snoer voor data kan of mag niet, dus schuiven wij samen het snoer weer terug, de antenne verhuist van buiten op de davits naar de binnenkant van een kastje , Ben verzint een mooi plankje met een steun ...

Woensdag volgens plan weggaan is geen optie, het waait veel te hard, we tuttelen gewoon verder, Ben krijgt de GPS aan het werk en koert van plezier ... ons vertrek uit de marina bij Lavrio wordt donderdags, we zeilen 4 heerlijke uurtjes, mooie wind, grootzeil en genua, de rust ...

Het wordt overnachten bij een stille baai, 't is maar voor n nachtje, dan motoren we verder richting het kanaal van Korinthe ... zo leuk voor mij om veel aan de kant te zien, daar waar ik de week er voor nog met de bus heb gereden, ik herken van alles tot aan het begin van het kanaal, het is 10.30 als we daar afgemeerd aan de kade liggen ...

Voor Ben's gemak ga ik naar het kantoortje om te betalen, 80 euro basis bedrag, plus zoveel per meter erbij en dan de 24% tax, ik betaal 212,- ppffftt, het Panama kanaal is per km goedkoper geweest ...

Een half uur later zijn we aan de beurt, de brug gaat omlaag (het is een zinkbrug, alleen bedoeld voor fietsers, voetgangers en lokaal autoverkeer) en we mogen er overheen varen het kanaal in, de zon schijnt, de lucht is blauw en er is geen wolkje aan de lucht ...


Het kanaal van Korinthe is gegraven in 1893, het is zo'n 6.4 km lang (3.5 nm), 23 meter breed, 8 meter diep en het water is hemelsblauw, maar of dat laatste altijd zo is, weet ik natuurlijk niet ... de steile rotswanden zijn op het hoogste punt 79 meter en er is een bedrijfje waar je kunt bungy jumpen ...

 
 


Al met al is het 40 minuten genieten van een schitterend tochtje, alle beige en grijs tinten in het gelaagde gesteente, links, rechts, omhoog en overal dat blauwe water, je kijkt je ogen uit ... hier en daar is een soort uitstulping in het kanaal, dat is een overblijfsel uit de 2e Wereldoorlog, toen de Duitsers probeerden het kanaal te bombarderen ...

Een saaie, hete, windloze oversteek over een spiegelgladde zee naar de noordkust van de Golf van Korinthe volgt, we ankeren in een hl grote, hl diepe baai ... wat we in de Griekse Cruisers Gids lezen, wat we daardoor verwachten en hoe het werkelijk is, klopt van geen meter, raar hoor, je eigen verwachtingen ... we zijn aan het eind van de baai blij met een klein, blauw zandhoekje waar het 10 meter diep is, het anker kan uit, we luisteren naar de stilte ... totdat de krekels hun avondconcert beginnen, maar ook dat is genieten, we blijven hier twee nachten, uitrusten heet dat, even geen wekker om 06 uur ...

Het is wel een uur motoren eer we de baai weer uit zijn, we gaan naar het westen en de wind komt uit??? jawel, het westen ... zo ongeveer ... we kunnen hoog aan de wind een eindje zeilen, dan houdt de wind het voor gezien, we motoren verder tot Andikira, daarover binnenkort meer ... veel meer ;) ...

Comments

 
 
 
 

 

Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Giggles in de Annabaai - de haveningang van Curaçao
Sunset in Darwin
Sunset in Darwin
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos
het prachtig mooie, wit-blauwe Mikonos