de Curaçaose vlag hijsen @ Klein Curaçao
de Curaçaose vlag hijsen @ Klein Curaçao

Geboren in Apeldoorn, maar opgegroeid en rondgezworven in Indonesie.  Met 11 jaar terug naar Nederland gegaan om bij een oom en tante te logeren en de lagere school af te maken. Daarna HBS-B, zat de eerste 2 jaar op een internaat (niet zo'n leuke tijd) en daarna weer thuis, nadat mijn ouders uit Indonesie waren teruggekomen.

Ik had eigenlijk al vroeg naar de zeevaartschool gewild, maar maakte toch de HBS eerst af, om daarna te gaan studeren.   Alle studies hadden maar één doel: reizen! en dat heb ik via de Shell dan ook veel gedaan; Europa, Afrika, Midden- en Verre Oosten, noem maar op. De zee op kwam eigenlijk daarna.

Pas later begonnen met fanatieker te gaan zeilen, in Nigeria racen met allerlei open zeilbootjes en in Oman vooral met Lasers. "Lady Jane" heette mijn allereerste eigen bootje en de volgende boot, een Laser, heette "Spetter". Mijn 2 kinderen hadden in die tijd hun eigen Laser, "de Druppel", verschil moet er toch zijn hahaha.

Ook heb ik vaak kajuitjachten gehuurd, maar ik wilde toch een eigen zeiljacht om daar verre reizen mee te maken. Een eigen schip is wel heel wat anders dan huren. Ik wil ontdekken en op weg zijn, dat zit in mijn bloed en is mijn bestemming, een "lifestyle", de tijd en ruimte voor mijzelf hebben, spelen met wind en golven.

Het jacht kwam er in 2002, een HallbergRassy 42E Ketch, ze heet "Giggles".

In Mei 2009 begon mijn grote reis vanuit Nederland, richting Carieb alwaar ik tot nu toe heb rondgezworven. Het is een heerlijk zeilgebied, maar het is tijd om mijn horizon te verleggen en de volgende stap van mijn droom te verwezenlijken.

Het begint weer te kriebelen, ik wil verder, op weg naar de volgende oceaan, de Pacific. Nieuwe plekken en uitdagingen en dan zie ik wel weer.

En dat gaat eind 2012 gebeuren, samen met Anya, het perfecte zeilmaatje die ik eind 2010 via gezamenlijke vrienden ben tegengekomen, eindelijk de bemanning op wie ik hoopte.